Raspberry Pi یک برد الکترونیکی کوچک است که کار یک کامپیوتر را انجام می دهد و روی آن سیستم عامل نیز نصب می شود.
این برد الکترونیکی کاربران زیادی در دنیا دارد و تا کنون پروژه های زیادی به کمک آن انجام شده است.
Raspberry Pi یک برد الکترونیکی کوچک است که کار یک کامپیوتر را انجام می دهد و روی آن سیستم عامل نیز نصب می شود.
این برد الکترونیکی کاربران زیادی در دنیا دارد و تا کنون پروژه های زیادی به کمک آن انجام شده است.
در عصر حاضر، کدنویسی بیش از هر زمانی دیگری مورد اهمیت قرار گرفته است و دلیل این مهم انگاشتن مهارت های کدنویسی این است که ما در عصر فناوری به سر میبریم و در چنین عصری روز به روز نیاز به برنامه نویسی و برنامه نویسان بیشتر خواهد شد. به هر حال، یادگیری برنامه نویسی هم همچون علوم یا مهارت های دیگری با چالش های خاص خود همراه است که پیش از به پایان رساندن این دوره ی آموزشی، قصد داریم راه کارهایی را در اختیار شما قرار دهیم تا با به کارگیری آن ها، این چاش های پیش رو را به حداقل برسانید.
با توجه به این که سابقه ی آموزش اصول برنامه نویسی در کشورمان خیلی زیاد نیست، مسلما منابع آموزشی گسترده ای هم در این زمینه وجود ندارد اما به هر حال در سال های اخیر، تلاش های قابل تقدیری در وب فارسی در زمینه ی آموزش برنامه نویسی، طراحی سایت، اپ موبایل و سایر حوزه های وابسته صورت گرفته که در این آموزش قصد داریم برخی از معروف ترین سایت های آموزش برنامه نویسی فارسی زبان را معرفی کنیم.
زبان اچ تی ام ال -و پس از آن سی اس اس- به منزله نقطه شروع خوبی برای ورود به دنیای برنامه نویسی هستند. اگر چه که این زبانها را نمیتوان جزو زبانهای برنامه نویسی محسوب کرد، اما این در حالی است که راحتی فراگیری این زبانها از یک سو و همچنین امکان اجرای پروژه ی های واقعی با استفاده از آن ها از سوی دیگر منجر به ایجاد انگیزه در افراد مبتدی علاقمند به برنامه نویسی می گردند.
در پاسخ به این سؤال که چرا زبانهای برنامه نویسی زیادی وجود دارد؟ بایستی گفت که این زبانهای برنامه نویسی بسته به نیاز بازار آی تی طراحی و توسعه داده شده اند. به طور مثال، فرض کنیم که یک برنامه نویس تمایل به انجام دادن یکسری دستورات خاص در برنامه اش دارد اما زبانهای برنامه نویسی موجود از عهده ی انجام آن کار بر نمی آیند. لذا وی مجبور میشود تا زبان برنامه نویسی اختصاصی خود را طراحی کند و اگر آن زبان به معنای واقعی کلمه زبان خوبی باشد، سایر برنامه نویسان هم شروع به استفاده از آن زبان برنامه نویسی کرده و آن زبان شهرت جهانی پیدا می کند.
Debugging به فرایند مشکل یابی یک نرمافزار یا اپلیکیشن گفته می شود. زمانی که ما کدنویسی می کنیم، معمولاً در حین کدنویسی برخی خطاها را مرتکب میشویم که در نهایت منجر به این میشوند تا برنامه ی ما آن طور که باید و شاید کار نکند. به طور کلی، ما معمولاً چند نوع مشکل در برنامههای خود داریم که عبارتند از:
پیش از هر چیز ما نیاز به یک سیستم عامل داریم. در سادهترین کلام، سیستم عامل یک برنامه ی خیلی بزرگ و پیچیده است که کلیه ی بخشهای یک کامپیوتر را به یکدیگر متصل میسازد لذا ما میتوانیم از کلیه سخت افزارهای سیستم خود مثل کیبورد، مانیتور، اسپیکر، ماوس و ... استفاده کنیم . سیستمی که سیستم عامل یا OS روی آن نصب نباشد، صرفاً مجموعه ای از سختافزارهایی است که به هیچ کاری نمی آیند. از معروف ترین سیستم عامل های دنیا میتوان به ویندوز، لینوکس و مکینتاش اشاره کرد.
پیش از شروع برنامه نویسی، می بایست با یک دسته بندی کلی در میان زبانهای برنامه نویسی آشنا شد. در واقع، از یک بعد میتوان زبانهای برنامه نویسی را به دو دسته ی سطح پایین و سطح بالا تقسیمبندی کرد. زبانهای برنامه نویسی سطح پایین به صورت مستقیم با پردازنده ی سیستم سر و کار دارند و با استفاده از آنها میتوان دستورات پایهای برنامه نویسی را اجرا کرد. فهمیدن دستورات نوشته شده در این زبانها کار دشورای است. به طور مثال، یک از این زبانهای سطح پایین، Machine Language یا زبان ماشین نام دارد که به جای آن که از دستورات انگلیسی در آن استفاده شده باشد، از اعداد صفر و یک برای نوشتن دستورات در آن استفاده شده است. زبان اسمبلی هم یک نمونه ی دیگر از زبانهای سطح پایین است.